Zoek Bedrijf
Image default
Bedrijven en samenleving

Tips voor het shoppen van een regenjas

Tips voor het shoppen van een regenjas

Heb je een nieuwe regenjas nodig, dan kun je ervoor kiezen om naar de winkel te gaan, maar ook online is een optie. Om ervoor te zorgen dat je de juiste regenjas weet te scoren, zijn er een aantal handige tips om rekening mee te houden. Vooral wanneer je zoekende bent naar een jas met specifieke kenmerken, is het belangrijk hier goed de tijd voor te nemen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks een jas hebt, die wel waterdicht blijkt te zijn, maar je niet de warmte geeft waarna je eigenlijk wel op zoek was. Speciaal daarom hebben wij een aantal tips, die je hierbij kunnen helpen. 

 

Waarvoor ga je de jas gebruiken?

Een regenjas kind moet natuurlijk aan andere eisen voldoen, dan wanneer je een regenjas heren die geschikt moet zijn voor flinke wandelingen moet voldoen. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf weet wat de bedoeling is, zodat je op basis daarvan gericht kunt gaan zoeken. Zo is het voor een wandelaar aan te raden om naar een outdoorzaak toe te gaan. Niet alleen vind je daar een uitgebreid aanbod kwalitatief hoogwaardige jassen, maar kunnen de medewerkers je ook voorzien van een passend advies. Het kan namelijk zijn dat je bepaalde wensen hebt, maar deze in praktijk helemaal niet nodig blijken te zijn. Kies je voor een regenjas die puur bestemd is voor het ‘af en toe’ dragen, dan kun je gerust naar een kledingwinkel toe.

 

Lange of korte jas?

Veel vrouwen geven vaak de voorkeur aan een lange jas. Het is dus belangrijk om voor jezelf even goed na te denken of je liever een lange of korte jas wilt. Dit is overigens ook afhankelijk van de kleding die je draagt. Wat je vaak ziet, is dat mannen die een overhemd dragen, die ook in de broek zit, prima uit de voeten kunnen met een wat korter model. Om zeker te weten welk model het beste bij je past, is het aan te raden om ze beide even te passen. Alleen dit al zorgt ervoor dat het een stuk handiger is om naar een fysieke winkel te gaan. Een keuze maken alleen gebaseerd op een afbeelding is vaak toch een stukje lastiger, dan wanneer je de jas ook kunt zien, voelen en passen.

 

Wat heb je te besteden

Een flinke lijst met wensen is natuurlijk leuk, maar moet ook betaald kunnen worden. Je kunt je dus wel voorstellen dat het handig is om ook vast even na te denken over het geld dat je maximaal zou willen uitgeven aan een nieuwe regenjas. Dit kan enkele tientallen euro’s zijn, maar voor een echte outdoor fanaat, is 100 euro of meer natuurlijk ook heel goed mogelijk. Wel is het aan te raden om een afweging te maken tussen een aantal zaken. Dus stel dat jij de jas maar een paar keer verwacht te dragen, dan is het zonde om er een hele hoop geld aan uit te geven, vind je niet?