Zoek Bedrijf
Image default
Transport en logistiek

Beste stranden om te ontdekken in Calabrië in een huurauto

Het is niet onterecht om te zeggen dat Calabrië een prachtige bestemming is die aan de teen van de Italiaanse laars ligt. Calabrië, aan drie kanten omringd door water, heeft een adembenemende kustlijn van zo’n 800 kilometer. Hoewel de bestemming misschien niet zo bekend is, is het een paradijs voor strandliefhebbers die willen ontspannen te midden van spectaculair natuurschoon en een off-the-beaten-path ervaring willen beleven. De ruige kusten aan de westkant worden beïnvloed door de majestueuze Tyrreense Zee, terwijl de Ionische Zee de zuidelijke en oostelijke kustlijnen van Calabrië strelen. Er zijn vele prachtige stranden in Calabrië en je zal niet weten welke te kiezen.

Als je het beste uit je vakantie naar Calabrië wilt halen en je niets wil missen van al deze prachtige stranden, dan is het huren van een auto een must. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Calabrië en het is mogelijk om gemakkelijk online de autoverhuurdiensten te vergelijken. Je kan zelfs een vergelijking van de autoverhuurdiensten doen wanneer je in Calabrie aangekomen bent. Het vinden van goedkope huurauto’s in Calabrie is relatief eenvoudig omdat er zoveel keuze is aan huurauto’s en autoverhuurbedrijven. Bezoek Autoitaly.nl voor meer informatie, https://www.autoitaly.nl/nl-regio-calabrie/. Je zal zeker een goede huurauto vinden die past bij je budget.

Aangezien de meeste stranden in Calabrië dicht bij een stad of dorp liggen, kan je je huurauto eenvoudig in het centrum parkeren en naar de gouden zandstranden lopen.

  1. Tropea Strand

Het strand van Tropea is een van de mooiste attracties van Calabrië. Het is dan ook een van de meest gefotografeerde plaatsen in Calabrië en het wordt vaak afgebeeld op de omslag van toeristische brochures en websites. De oude stad Tropea is gebouwd op de rand van een klif en de steile rotswand eindigt op het strand. Bovendien heb je er een rotsachtige landtong die tussen 2 parelwitte stranden uitsteekt. Een wenteltrap leidt je vanaf het strand omhoog naar de Santa Maria dell’Isola, gelegen op de top van de rots. 

Het water hier is kristalhelder en het adembenemende uitzicht dat je krijgt vanaf de top van de heuvel van de oude stad is een bezoek waard. Het witte zandstrand contrasteert ook zeer mooi met het smaragdgroene zeewater.

  1. Scilla Strand

Dit schilderachtige strand behoort tot een oud vissersdorpje en vormt een tegenhanger van de nabijgelegen moderne badplaats Scilla. Het strand van Scilla, gelegen in het noordelijke deel van de Straat van Messina, maakt deel uit van de Madeliefkust en dankt zijn naam aan het prachtige lila gekleurde water.

Het strand van Scilla is een mix van zand en kleine steentjes. Er worden hier veel wateractiviteiten aangeboden, waaronder waterskiën, surfen en scubaduiken. De prachtige onderwaterstenen en koraalriffen hier zorgen ervoor dat het een geweldige duikbestemming is.

  1. Kaminia Strand

Het Camino- of Kaminia-strand is een van de mooiste stranden die je aan de kust van Calabrië kunt vinden. Het strand is omgeven door majestueuze bergen en de bedwelmende mix van de prachtige omliggende bergen en de zeelucht trekt bezoekers naar dit strand.

Er zijn veel mooie riffen aan het noordelijke deel van het strand, waardoor het een populaire plek is voor fotoshoots. De zee is hier erg kalm en er zijn hier bijna geen golven omdat Camino een baai is en de omliggende bergen dienst doen als natuurlijke golfbrekers.

Van hieruit kan je ook gemakkelijk Santa Severina bezoeken waar je een prachtig kasteel uit de 11e eeuw kan ontdekken.