Zoek Bedrijf
Image default
Grote bedrijven

3 tips bij het optimaliseren van magazijnruimte

Het is belangrijk om je magazijnruimte te optimaliseren. Het is zelfs nog belangrijker om ervoor te zorgen dat je bedrijf soepel en efficiënt draait. Een goed georganiseerd bedrijf is namelijk erg fijn en het zorgt ook voor een veilige werkplek. Een van de beste manieren om je magazijnruimte te optimaliseren, is door te investeren in een entresolvloer. Hiermee kun je je capaciteit uitbreiden zonder al te veel geld uit te geven.

Neem een entresolvloer

Entresolvloeren zoals die van Begra zijn perfect voor extra opslag en ze besparen ruimte. Met een entresolvloer kun je grote items op de eerste verdieping opslaan en kleinere items op een loft. Je kunt een entresolvloer gebruiken als opslagplaats voor goederen die klaargemaakt worden voor verzending of levering. Dit bespaart tijd omdat je je vrij kunt bewegen zonder alle verschillende pakketten bij te houden of je zorgen te maken dat je er een kwijtraak.

Investeer in praktische opbergoplossingen

Je kunt niet alles op de vloer opbergen en je moet gebruik maken van verticale ruimte. Je moet items ook zo opslaan dat ze gemakkelijk terug te vinden zijn wanneer dat nodig is. Je moet rekening houden met de indeling van je magazijn bij het kiezen van de beste opslagoplossing voor je behoeftes. Als er meerdere planken zijn, overweeg dan om zwaardere items onderaan te plaatsen, zodat ze geen schade veroorzaken als iets van boven valt. Bewaar indien mogelijk kleinere items bovenop, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn, maar er waarschijnlijk niet gemakkelijk zelf af vallen.

Gebruik verticale opslag

Als het gaat om het optimaliseren van je magazijnruimte, is gebruik maken van verticale opslag één van de beste manieren. De voordelen van het verticaal opslaan van goederen zijn ruimschoots. Het zorgt voor meer opslagruimte, meer zicht en minder afval. Als een medewerker hulp nodig heeft bij het bereiken van een item op de bovenste plank, moet hij iemand kunnen vragen om hulp. Hierdoor kunnen ze ook sneller werken dan wanneer ze elke plank een voor een moeten doorzoeken op zoek naar wat ze nodig hebben. Het is niet alleen belangrijk omdat het tijd bespaart, maar ook omdat dit de productiviteit in de hele faciliteit zal verhogen.

https://www.begra.nl/