Zoek Bedrijf
Image default
Detailhandel

Tweepersoonsbedden kopen in 2022? Volg dan deze stappen.

Stappen om tweepersoonsbedden in een kleine slaapkamer te regelen.

  • Meten en schetsen van de kamer

Schets de ruwe omtrek van de vorm van je kamer op papier. Voeg tijdens het schetsen deuren, ramen, de richtingen waarin ze openen en alle bogen en inhammen toe. Met een schets van de inrichting van de kamer kun je het meubilair indelen op basis van het aantal deuren en dergelijke. Je wilt geen bedden of een bureau recht voor een kastdeur of uitgang zetten!

  • Noteer hoe groot de deuropening is, zodat je weet hoe groot het voorwerp is dat je in de ruimte kunt zetten.
  • Markeer waar de ventilatieopeningen in je kamer zitten als je die hebt, zodat je ze niet afdekt.
  • Schets elke muur op apart papier. Dit is zodat je de positie van dingen zoals ramen, radiatoren, stopcontacten, ventilatieopeningen en andere vaste objecten die een obstakel vormen voor het plaatsen van tweepersoonsbedden in de kamer, kunt opnemen. Bij het plaatsen van bedden en ander meubilair moet je om de inrichting heen kunnen werken. 
  • Voeg afmetingen toe aan je schetsen. Meet tussen elk vast punt in de kamer. Meet de afstand van de deurpost tot de hoek van de kamer, de hoek van de kamer tot de raamopeningen, enzovoort.

Kies een beginpunt en werk van daaruit met de klok mee, zodat je niets overslaat. Vergeet niet de hoogte van de kamer en alle verticale afstanden te meten totdat de hele kamer in kaart is gebracht in je schetsen. Het is handig om de hoogte te weten omdat je misschien overweegt tweepersoonsbedden te nemen. Meet de grootte en afmetingen van alle vaste objecten, en noteer ze op je schetsen terwijl je bezig bent. Teken de plaats van het huidige meubilair in je schets. Als er dressoirs en een bureau zijn, meet dan de ruimtes daartussen en noteer dat op je schets. Dit voorkomt complicaties bij het inpassen van de tweepersoonsbedden in de kamer. De afmetingen van een standaard tweepersoonsbed zijn 99 bij 188 cm. Dit is de minimale maat waarin een persoon die het bed gebruikt nog comfortabel kan liggen. De beste kamer voor twee aparte bedden is 3 bij 3 meter.

  • Tweepersoonsbedden kiezen

Koop of bouw een hoekopstelling met tweepersoonsbedden met opbergruimte. Met dit ontwerp hebben de kinderen evenveel opbergruimte en even grote bedden. Beide bedden zijn één geheel en passen in de vorm van een L in elkaar om mooi in een hoek te passen. Zo kan iedereen zich eigenaar voelen van zijn eigen ruimte.

Beide bedden hebben evenveel bergruimte eronder, en maken optimaal gebruik van de ruimte in een kleine kamer. Deze opstelling geeft u het meeste vloeroppervlak, omdat beide bedden tegen de muur zijn geschoven.
De meeste tweepersoonsbedden zijn 170 x 110 x 200 cm hoog, breed en lang. Zorg ervoor dat uw kinderen comfortabel in en uit een stapelbed kunnen klimmen. Bevestig bedverhogers aan elk van de bedden om ruimte te maken. Deze verhogen de bedden een paar meter van de grond om er opbergruimte onder te creëren. Je kunt platte opbergers onder bakken op de bedden zetten om seizoenskleding die niet in gebruik is op te bergen. Zo komt er ruimte vrij in de kast en de commode.

Maak lofts voor meer ruimte. Een loft verhoogt het bed hoog genoeg om meer ruimte onder het bed te creëren waar een bureau, een leeshoekje gecombineerd met zilveren spiegels. Onder een loftbed kun je planken zetten om boeken en verzamelobjecten op te bergen of alles wat een kleine kamer onoverzichtelijker maakt. Zet een bureau en stoelen met computers neer om onder elk bed een kleine studieruimte te creëren. Deze opstelling werkt het best voor oudere kinderen en tieners en helpen je huis mooier en comfortabeler te maken.

  • De meubels indelen

Bepaal waar u het meubilair wilt plaatsen. Op basis van de grootte en vorm van de kamer, moet u de tweepersoonsbedden plaatsen om het meeste uit uw ruimte te halen. Houd in een vierkante kamer ruimte tussen de tweepersoonsbedden voor een bureau, en voldoende ruimte aan weerszijden voor nachtkastjes en chique zilveren spiegels die nu in de mode is. Plaats een ladekast of kledingkast aan de andere kant van de kamer tegenover de bedden als u geen zilveren spiegesl tussen de bedden wilt plaatsen. 

  • Zet in een lange kamer twee bedden in de lengte tegen de muur. Tweepersoonsbedden passen beter in een lange en smalle kamer bij elkaar omdat deze vorm beter bij hun proporties past dan een vierkante slaapkamer. Plaats een kleine tafel met zilveren spiegels, ladekast, boekenplank of kledingkast tussen de bedden om privacy te creëren voor elke bewoner.
  • Zet de twee ladekasten naast elkaar tegen de langste muur van een L-vormige kamer. Plaats elk bureau tegen de muur parallel aan elk bed.

Zorg voor voldoende ruimte om rond te lopen, deuren te openen en het bed op te maken. Voeg opbergers toe aan de uiteinden van de bedden. Hoe meer je de bedden gebruikt als opbergruimte, hoe minder rommel er zal zijn. Zet een opbergbankje, manden of kratten aan het voeteneind van elk bed om speelgoed, boeken en seizoenskleding in op te bergen.

Een opbergbank neemt ongeveer een meter ruimte in beslag aan het eind van elk bed.
Sommige bedomrandingen zijn ontworpen met het oog op opslag, dus koop er een met vakken om bakken of manden onder te zetten.
U kunt ook overwegen het hoofdeinde op te bergen door gebruik te maken van bakken of manden voor het organiseren van bedbenodigdheden. Wandrekken boven het bed vergroten ook de opbergruimte. Plaats combinatie nachtkastjes met zilveren spiegels naast de bedden. Zoals de naam al zegt, dient een nachtkastje als bureau en als nachtkastje om spullen in op te bergen. Profiteer van het oppervlak om spullen op te bergen en te studeren. Als bureau biedt het ruimte voor een kleine lamp, een pennenbakje en een laptop. Een nachtkastje kan een of twee laden hebben om telefoonopladers en kantoorartikelen op te bergen.

Gebruik wandruimte om kledingrekken en planken op te hangen. Als er geen ruimte is voor een dressoir van behoorlijke omvang, kunt u creatief zijn met een of twee kledingrekken. Door planken of een opbergbank langs de muur te gebruiken, is er ook maximale ruimte voor schoenen, handdoeken en extra beddengoed.

Eén manier om gebruik te maken van de muurruimte is het installeren van een plank met een rek eraan vast, zodat u kleding aan het rek kunt hangen terwijl u de rest op de plank legt. Een opbergbank langs de muur onder de plank en het rek kan opgevouwen kleren, meer schoenen, boeken en speelgoed bevatten. Deze combineren met een zilveren spiegels laat het prachtig staan. 

Pas deze regelingen toe om verrast te zijn door dit gemak en netheid. Zeker, na het lezen van dit artikel, zult u zich bewust zijn van de meest recente trends in het hanteren, ontwerpen en regelen van tweepersoonsbedden in een kleine slaapkamer. Het plaatsen van tweepersoonsbedden in een kleine slaapkamer is moeilijk, maar het opmeten van de ruimte en het regelen van het meubilair kan het veranderen in een toevluchtsoord voor degenen die het delen. Je moet weten hoe je de hele kamer moet schetsen en de afmetingen in je tekening vastleggen. Je kiest de tweepersoonsbedden en beslist hoe ze te regelen in de kamer op basis van hun vorm en grootte na het meten van de ruimte. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel deze regels onder de knie en toegepast. 

tweepersoonsbedden