Zoek Bedrijf
Image default
Detailhandel

Bureaustoel voor intensief gebruik

Een 24-uurs bureaustoel is voor intensief gebruik en is echt anders dan een gewone bureaustoel waar per dag minder uur op wordt gezeten. Daarom is niet elke bureaustoel geschikt om langdurig en intensief op te zitten. Deze 24-uurs bureaustoelen zijn specifiek gemaakt voor locaties waar de stoel de hele dag in gebruik is. Denk hierbij aan de balie van een ziekenhuis en hotels of aan meldkamers van politie en brandweer. Soms wordt een 24 uurs bureaustoel dan ook wel eens een meldkamerstoel genoemd. U wilt toch ook dat uw medewerkers daar prettig, ergonomisch en comfortabel zitten?

Makkelijk schoon te maken

Doordat de stoel door verschillende gebruikers in shifts wordt gebruikt, is het goed om te weten dat deze 24-uurs bureaustoelen eenvoudig schoon te maken zijn. Vaak zijn ze voorzien van leer in combinatie met een goed te reinigen stofsoort. Een stoel geheel in leer heeft namelijk het nadeel dat deze minder lucht doorlaat. Daarnaast is de stof slijtvast en heeft een hoge Martindale waarde van wel 600.000. Dit houdt in dat de stof minder snel slijt dan bij een gewone bureaustoel die vaak een waarde heeft van rond de 100.000 Martindale. Zo gaat deze stoel dus veel langer mee dan een gewone bureaustoel. Omdat 24 uurs stoelen de volledige 24 uur bezeten zouden kunnen worden, betekent dat de belasting 3 keer zo hoog is als bij een normale bureaustoel.

Robuust en toch comfortabel

Een andere onderscheidende eigenschap van een 24-uurs bureaustoel ten opzichte van een normale bureaustoel is dat ze robuuster zijn en toch comfortabel zitten. Een goed voorbeeld zijn de Logic stoelen uit de collectie van RH. De RH Logic 400 kent vele uitvoeringen, waaronder de Elite 24-uurs bureaustoel met een extra vulling van 20 mm voor comfort en betere ventilatie en is optioneel te voorzien van een hoofdsteun. Zo weet u zeker dat u goed langdurig zit.
Bovendien kunt u vaak zo een stoel op proef proberen, zodat alle gebruikers het verschil ervaren tussen een meldkamerstoel of een gewone bureaustoel. De aanschaf is uiterwaard wat hoger, maar zeker de investering waard.