Zoek Bedrijf
Image default
Auto-industrie

Waar vind je technisch personeel in de procestechniek?

De poule technici waaruit je kunt putten als je op zoek bent naar een productiemedewerker, procesoperator of een andere functie in de procestechniek is vrij leeg. Net als in andere branches is er meer vraag dan aanbod in goed personeel.
Hoe slaag je er toch in om de juiste technici te vinden?

Zoek je doelgroep op

Waar vind je operators of andere medewerkers in de procestechniek? Dat is meestal niet op LinkedIn. Deze doelgroep maakt daar minder dan gemiddeld gebruik van. 

Lokaal zichtbaar zijn is een goed alternatief. Heb je al eens gedacht aan het sponsoren van de plaatselijke voetbalclub om daar je vacature(s) onder de aandacht te brengen? Of om te adverteren in het plaatselijke (wijk)krantje?

Bied aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Vraag en aanbod bepalen de prijs. Op dit moment hebben technici veel baankeuze. Een goed salaris en goede arbeidvoorwaarden, zoals hoge ploegentoeslagen, maken je als werkgever aantrekkelijk om voor te werken.

Bied groei- en ontwikkelmogelijkheden

Medewerkers in de procestechniek zijn over het algemeen vrij loyaal richting hun werkgever. Hoe zorg je er dan toch voor dat jouw ideale kandidaat van werkgever wil wisselen? Onderzoek wijst uit dat groei- en ontwikkelmogelijkheden vaak de doorslaggevende factoren zijn. Benoem deze dan ook duidelijk in de vacature.

Maak gebruik van de kracht van het netwerk

Zet bestaande medewerkers in bij jouw zoektocht naar collega’s. Ook zij willen graag een collega die goed in het team past en goed functioneert. Vraag of zij vanuit hun netwerk iemand weten die past bij de baan en jouw bedrijf. Hebben ze extra motivatie nodig? Een aanbrengbonus vindt iedereen fijn.

Schakel specialisten in

Schakel specialisten in om de juiste mensen te vinden. Ben je op zoek naar technici in de procestechniek, neem dan contact op met procestechniek.nl. Het voordeel van een specialistisch bureau is dat zij een enorm netwerk hebben opgebouwd met actief en latent-werkzoekenden. De snelste manier om de juiste persoon voor jouw bedrijf en proces aan te haken.